Tokijuje pristatytas „Volkswagen Cross Coupé Concept“ turėjo du elektros motorus ir benzininį 1.4 TSI variklį, o Ženevoje gamintojai atskleidė šios koncepcijos versiją, turinčią elektra įkraunamą hibridinę sistemą, kurią sudaro turbodyzelinis 190 AG variklis ir du elektros motorai (priekyje – 40 kW, gale – 85 kW).

Gamintojų teigimu, tokia koncepcija gali 100 km įveikti sudegindama tik 1,8 l dyzelino. Tokijuje matyto „Volkswagen Cross Coupe“ sąnaudų vidurkis buvo 2,7 l/100 km.

„Volkswagen Cross Coupe“ sukurtas pagal naują koncerno platformą MQB. Gamintojų teigimu, ši platforma yra keturių durų automobilio ir kompaktinio SUV visureigio derinys.

Gamintojai pabrėžia, kad 4,35 m ilgio, 1,87 m pločio ir 1,52 m aukščio „Volkswagen Cross Coupe“ turi išskirtinai ilgą važiuoklės bazę, kuri siekia 2,63 m (52 mm daugiau nei „Golf“ ir 26 mm daugiau nei „Tiguan“).

Po Ženevoje demonstruojamo koncepcinio automobilio variklio dangčiu sumontuota hibridinė sistema išvysto 306 AG.

Vien elektriniu režimu „Cross Coupe“ gali nuvažiuoti iki 45 km. 1858 kg sveriantis visureigis iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 6,5 sek., o maksimalus greitis siekia 220 km/val. (važiuojant elektriniu režimu – 120 km/val.). Hibridinis visureigis iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 6,5 sek.

Planuojama, kad naujos kartos „Tiguan“ pasirodys 2014 m., o naujus jo dizaino akcentus perims visi „Volkswagen“ visureigiai. Tikimasi, kad naujasis „Tiguan“ bus siūlomas dviejų važiuoklės bazės variantų, o ilgesnioji turės septynias sėdimas vietas ir bus gaminama Chattanoogos padalinyje JAV. Neoficialiai kalbama, kad „Cross Coupe“ pagrindu gali būti kuriamas ir antras kompaktinis visureigis, kuris galėtų tapti „Range Rover Evoque“ konkurentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją