Ženevoje demonstruojama SUV klasės visureigio koncepcija „EXP 9 F“ turi 6.0 l W12 variklį su dviguba turbina, kuris, gamintojų teigimu, gali išvystyti 600 AG ir 800 Nm maksimalų sukimo momentą. Jėgos agregatas derinamas su 8 laipsnių automatine transmisija.

„Esame įsitikinę itin prabangaus ir galingo „Bentley“ visureigio potencialu. Žinome, kad dauguma „Bentley“ savinininkų taip pat turi ir visureigių bei žavisi stiliumi, prabanga, galia ir universalumu. „EXP 9 F“ koncepcija įrodo, kad turime rimtų ketinimų pranokti jų lūkesčius“, – sakė „Bentley Motors“ vadovas Wolfgangas Dürheimeris.

Jis įsitikinęs, kad „Bentley“ gali kasmet parduoti apie 3,5-5 tūkst. vnt. SUV visureigių. Rinkoje šis modelis turėtų pasirodyti po 3 metų, jeigu šią markę valdanti „Volkswagen“ grupė patvirtins šį projektą. W. Duerheimerio teigimu, sprendimas turėtų paaiškėti metų pabaigoje.

Naujasis visureigis turėtų išplėsti „Bentley“ gamą iki 3 modelių. Šiuo metu pirkėjams siūlomi „Mulsanne“ ir „Continental“ automobiliai.

Pernai „Bentley“ pardavimai išaugo 37 proc., iki 7 003 automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)