Tiesa, naujoji „Audi A3“ originalumu nenustebina – automobilio dizainas ir salonas tokie pat, kaip ir kitų šios markės modelių. Kol kas gamintojai pristatė tik tridurį hečbeką.

Lyginant su pirmtaku, trečios kartos „Audi A3“ bus iki 80 kg lengvesnė ir svers 1175 kg (1.4 TFSI modelis). Automobilio ilgis (4,24 m) ir aukštis (1,42 m) beveik nepakito, tačiau važiuoklės bazė išaugo 23 mm, iki 2,6 m.

Nuo prekybos pradžios naujoji „Audi A3“ bus siūloma su vienu iš trijų 4 cilindrų variklių, kurie bus vidutiniškai 12 proc. ekonomiškesni, lyginant su ankstesniu modeliu.

Benzininių variklių gamoje – 1.4/122 AG ir 1.8 TFSI/180 AG. Dyzelinių variklių gerbėjai kol kas galės rinktis 2.0 TDI/150 AG agregatą.

Ekonomiškiausiu pasirinkimu taps dar šiemet debiutuosianti 1.6 TDI versija, kurios vidutinės degalų sąnaudos bus 3,8 l/100 km. Gamintojai žada, kad ateityje pasirodys ir hibridinė bei dujomis varoma A3 versija.

Naujoji „Audi A3“ bus parduodama nuo šio pavasario. Automobilio kaina Vokietijoje prasidės nuo 21,6 tūkst. eurų (74,5 tūkst. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją