Šiuo metu čia dirba apie 600 žmonių. Visiems Uddevallos padalinio darbuotojams bus pasiūlyta dirbti Geteborge arba kuriame nors kitame „Volvo“ padalinyje Švedijoje.

„Jau galvojame apie naujos kartos „Volvo“ kabrioletus, kur juos galėtume pardavinėti ir kur jie galėtų būti gaminami. Uddevalloje gaminami išties kokybiški automobiliai, tačiau tokio dydžio gamintojas kaip „Volvo“ negali turėti tokios gamyklos, kurioje mažomis apimtimis būtų gaminamas vienas modelis. Šiuo metu Udevalloje išnaudojama tik apie 65 proc. gamybos pajėgumų“, – teigė S. Jacoby.

2010 m. Uddevalloje buvo pagaminta 10 tūkst. automobilių.

Uddevalloje „Volvo“ ir „Pininfarina“ įkurta bendra įmonė „Pininfarina Sverige“ gamino automobilius nuo 2005 m. Prieš pusmetį buvo skelbta, kad 2013 m. vienvaldžiais „Pininfarina Sverige“ kompanijos savininkais taps „Volvo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją