Nors iki metų pabaigos dar liko 4 mėnesiai, šiuo metu pirkėjai iš viso pasaulio jau užsisakė daugiau kaip 57 000 didžiųjų SUV automobilių, o iš viso per pirmuosius šių metų šešis mėnesius buvo parduoti 232 284 nauji „Volvo“ automobiliai.

Matant tokias tendencijas nesunku paskaičiuoti, kad Švedijoje gaminamų automobilių planas bus viršytas maždaug 1,5 karto. Taip pat gamintojo negali nedžiuginti tas faktas, kad net 76 procentai visų pirkėjų renkasi brangiausią „Inscription“ komplektaciją.

Akivaizdu, kad pirkėjai prestižinių SUV automobilių rinkoje, kurioje dominuoja išskirtinai vokiškų markių ir japonų „Lexus“ automobiliai, buvo pasigedę naujų modelių. Tuo labiau, kad automobilis pasižymi ne tik ypatingai prabangiu salonu, bet ir pagamintas naudojant naujovišką SPA modulinės platformos technologiją. Ši platforma bus panaudota ir naujojo „Volvo S90“ flagmano gamyboje, kuris turėtų debiutuoti jau kitais metais.

„Volvo XC90“ išsiskiria dar ir tuo, kad į jį montuojami tik keturių cilindrų turbodyzeliniai arba turbobenzininiai varikliai. Tačiau nežiūrint į mažą variklio darbinį tūrį, motorų galia siekia nuo 190 iki 325 AG, o greitai pasirodysiantis hibridinis modelis turės net 400 AG. Be to, visi automobiliai komplektuojami su automatinėmis pavarų dėžėmis ir turi visų varančiųjų ratų sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)