Labiausiais stebinanti „Concept Estate“ interjero dizaino savybė – jo paprastumas. Tradicinius mygtukus ir valdymo prietaisus pakeitė didelis jutiklinis ekranas esantis prietaisų skydelyje.

„Pagrindinė idėja buvo padaryti informacijos valdymą ir pateikimą visiškai intuityvų ir lengvai naudojamą. Visi sistemos elementai yra ten, kur juos tikitės rasti, todėl automobilio vairavimas tapo dar malonesnis, patogesnis ir saugesnis“, – pasakoja „Volvo Car Group“ dizaino skyriaus viceprezidentas Thomasas Ingenlathas.

Jutiklinis ekranas pakeis beveik visus mygtukus ir valdymo elementus, išskyrus tokias svarbias funkcijas kaip garso reguliavimas, muzikos atkūrimas, avarinis signalas ir stiklų šildymas. Priešais vairuotoją esantis skaitmeninis prietaisų skydelis prijungtas prie jutiklinio ekrano.

„Jutiklinis ekranas palengvins automobilio valdymą ir užtikrins patogesnį vairavimą – aiškina „Volvo Car Group" interjero dizaino skyriaus direktorius Robinas Page. – Vertikaliai įmontuoto jutiklinio ekrano naudojimas leido sukurti puikią interjero architektūrą. Ši sistema bus įdiegta būsimuosiuose „Volvo“ modeliuose“.

Galinės koncepcinio „Concept Estate“ modelio dalies dizainas primena aštuntojo dešimtmečio pradžioje sukurto „Volvo 1800ES“ dizainą.

„1800 serijos modeliai – legendos, pamėgtos dėl puikaus dizaino ir gerai apgalvotų detalių. Tačiau jų eksterjero ir salono dizaino elementų panaudojimas nereiškia, kad mes laikomės retro stiliaus. Mes remiamės šiuo ryšiu su puikia praeitimi, kad sukurtumėme ateitį, kurioje absoliutus grožis tampa neatskiriama „Volvo“ prekės ženklo dalimi“, – yra įsitikinęs Th. Ingenlathas.

Legendinių 1800 serijos modelių dizaino įtaka pastebima kai kuriose „Concept Estate“ salono detalėse, pavyzdžiui, dviejų stipinų vairas, prietaisų skydelis, indikatoriai.

„Volvo“ dizainerių komanda įkvėpimo sėmėsi iš ryškių ir spalvingų šiuolaikinio švediško gyvenimo būdo ir dizaino tendencijų. Visų keturių sėdinių saugos diržai ir švedų dizainerio „Kasthall“ sukurti vilnoniai kilimėliai yra ryškios oranžinės spalvos.

„Orrefors/Kosta Boda“ krištolinis pavarų perjungimo svirties antgalis taip pat yra oranžinės spalvos, o lubų ir galinė sėdynių atlošų dalies apmušalai iš vilnonio audinio juodai baltais langeliais suteikia salonui žaismingumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)