Pranešama, kad automobilių, kuriuose buvo įdiegta netiksli programinė įranga, savininkai gaus po 5 tūkst. JAV dolerių (apie 4400 eurų). Be šios sumos, „Volkswagen“ turės sumokėti už transporto priemonių remontą.

Toks sprendimas bus vienas iš taikaus susitarimo tarp automobilių gamintojos ir JAV valdžios punktų, rašo laikraštis.

Vokietijos gamintojos „Volkswagen“ nuostoliai po „dyzelinio skandalo“ siekė beveik 4 mlrd. dolerių (apie 3,52 mlrd. eurų).

„Dyzelinis skandalas“ Vokietijos automobilių gamintoją sudrebino 2015 m. rugsėjį. JAV aplinkos apsaugos agentūra (EPA) apkaltino bendrovę tuo, kad dyzeliniais varikliais varomuose automobiliuose įdiegta programinė įranga, leidžianti testavimo metu nuslėpti realius duomenis apie teršalų emisijas.

Papildyta 15.07

„Volkswagen“ išpirks beveik 500 tūkst. automobilių JAV

Ketvirtadienį pranešta, kad „Volkswagen“ susitarė su JAV valdžia dėl dalies dyzelinių automobilių išpirkimo: koncernas pasiūlė išpirkti beveik 500 tūkst. dyzelinių automobilių, kuriuose buvo įdiegta sudėtinga programinė įranga, pagerinanti teršalų emisijos rodiklius. Apie tai praneša „Reuters“, remdamasi dviem šaltiniais.

Tikimasi, kad ketvirtadienį bendrovė praneš San Francisko federaliniam teisėjui apie savo planus išpirkti iki 500 tūkst. JAV parduotų dyzelinių automobilių, kurių variklių tūris yra 2,0 l, sakė šaltiniai, minėdami tokius modelius kaip „Jetta“, „Golf“ ir „Audi A3“, parduotus nuo 2009 metų. Pasiūlymas negaliotų didesniems dyzeliniams automobiliams su 3,0 l tūrio varikliais.

Po pranešimų apie galimą dalies automobilių išpirkimą koncerno akcijos pabrango.

Vokietijos koncerno atstovas EPA ir JAV teisingumo departamentas kol kas atsisako komentuoti šiuos pranešimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)