Tiesą sakant, tokių skaičių bendrovė laukia jau 2025 metais, skelbia „Automotive News“.

Remiantis pirminiais duomenimis, naujoji gamykla turėtų įsikurti Zalcgiteryje, vos už 54 kilometrų nuo koncerno būstinės Volfsburge. Iki 2020 metų Vokietijos automobilių gamintojas planuoja pristatyti 20 naujų elektrinių ir hibridinių automobilių.

Analogišką gamyklą jau birželio 29 dieną planuoja atidaryti „Tesla“. Gamykla, pavadinimu „Gigafactory“, įsikūrusi JAV Nevados valstijos dykumoje. Į projektą investuota per 5 mlrd. dolerių. Skelbiama, kad fabrike bus gaminamos ličio jonų baterijos „Tesla“ automobiliams.

Kaip teigia „Tesla“ atstovai, „Gigafactory“ pajėgumas bus didinamas priklausomai nuo poreikio. Pranešama, kad gamykla leistų per metus pagaminti iki 500 tūkst. naujų elektromobilių – tokios galimybės virstų realybe jau 2018 metais. Anksčiau planuota, kad tokias gamybos apimtis bendrovė pasieks tik 2020 metais.

Minėtoji gamykla „Tesla“ leis sumažinti baterijų kainą, tad atsiras galimybių imtis serijinės nebrangaus elektromobilio gamybos.

Priminsime, kad projekte „Gigafactory“ taip pat dalyvauja ir „Panasonic Corp.“. Bendrovė atsakinga už įrangą, reikalingą baterijų gamybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)