„Aš ir ilgametis pažįstamas fotografas Johnas Deckeris esame labai įtūžę. Prisimenu, kai priėmėme Kalifornijoje įstatymą dėl išmetamųjų dujų. „Volkswagen“ iš karto padavė mus į teismą.

Vėliau, kai vokiečiai paprašė susitikti, aš jų paklausiau, kodėl jie negamina elektra varomų automobilių, o jie man papasakojo apie švarius jų naudojamus degalus. Atsakiau jiems, kad jei jau degalai tokie švarūs, tegul išgeria stiklinę jų čia pat, mano akivaizdoje.

Savaime suprantama, jie to nepadarė. Tikiuosi, kad automobilių gamintojai išgirs šią mano žinutę. Vartotojai nori švaresnių automobilių ir neketina taikstytis su kitais variantais“, - socialiniame tinkle rašo A. Schwarzeneggeris.

Kodėl vienas garsiausių aktorių pasaulyje susirūpino oro tarša? Na, jei šis klausiamas jums kyla, turbūt nesate susipažinę su „Terminatoriaus“ žvaigždės karjera politikos ir aplinkosaugos srityse.

Viskas prasidėjo 2006 m. rugsėjo 27 d., kai tuometis Kalifornijos valstijos gubernatorius A. Schwarzeneggeris pasirašė įstatymo projektą, pagal kurį pirmą kartą JAV istorijoje nuspręsta apriboti šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekį.

Garsusis aktorius taip pat pasirašė ir įstatymą dėl globalinio atšilimo, draudžiantį didelėms bendrovėms Kalifornijoje sudaryti ilgalaikes sutartis su tiekėjais, kurie neatitinka valstijoje nustatytų šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų standartų. Po šio įstatymo priėmimo kilo nemažai ginčų.

Įdomu pastebėti, kad pats A. Schwarzeneggeris paparacų užfiksuotas vairuojantis „Bugatti Veyron“, o juk šis superautomobilis sunaudoja be galo daug degalų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)