Kaip teigiama įmonės pranešime, Lecco mieste Italijoje gimęs 64 m. W. M. de Silva savo profesinę veiklą pradėjo 1972 m. ėmęs dirbti Turino mieste esančiame FIAT dizaino centre. 1975 m. jis prisijungė prie garsaus automobilių dizainerio R. Bonetto komandos ir ėmė dirbti jo vardo studijoje Milane.

Nuo 1979 iki 1986 m. vadovavo automobilių dizaino katedrai Turine esančiame „Instituto Idea“ dizaino institute. Po nedidelio bendro projekto su „Trussardi Design Milano“, 1986 m. perėjo dirbti į „Alfa Romeo“ bendrovę, kurioje iki 1998 m. formavo dizaino strategiją.

Geriausiu to laikotarpio darbu laikomas 1997 m. „Alfa Romeo 156“ dizainas. Ir dirbdamas kitur W. M. de Silva tęsė bendradarbiavimą su „Alfa Romeo“ ir sukūrė 2001-ųjų „Alfa Romeo 147“ dizainą.

1998 m. tapęs „SEAT Design“ centro vadovu pradėjo karjerą „Volkswagen“ koncerne. Čia jis buvo atsakingas už „Volkswagen“ pavaldžiam „Audi“ koncerno „Audi“, SEAT ir „Lamborghini“ markių dizaino strategiją. 2002 m. jis sukūrė visiškai kitokiais, nei iki tol, bruožais pasižyminčią 6-os kartos „Audi A6“ ir „Audi A5“ kupė, kurią pats laiko gražiausiu savo sukurtu automobiliu.

Nuo 2007 m. vadovavo viso „Volkswagen“ koncerno dizaino padaliniui. Anot gamintojo, savo veikloje puoselėjo kiekvienos koncerno markės dizaino paveldą, išgrynindamas esminius atpažįstamus bruožus, kuriuos, papildęs bendraisiais „Volkswagen“ koncernui būdingais elementais, suformavo kiekvienos markės kūrybine autonomija pagrįstą bendrą koncerno dizaino kalbą.

Be jau anksčiau minėtų modelių sukūrė „Volkswagen Up!“, „Volkswagen Polo“, „Audi R8“ bei vadovavo 6 ir 7 kartų „Volkswagen Golf“ kūrimui.

Už savo darbus W. M. de Silva buvo apdovanotas daugeliu dizaino prizų. Už ypač sėkmingą „Audi A5“ dizainą 2010 m. jis gavo Vokietijos Federacinės respublikos dizaino prizą. 2011 m. jam skirtas prestižinis Italijos dizaino apdovanojimas „Compasso d'Oro“ (Auksinis kompasas).

Tarptautinė automobilių dizainerių organizacija už 4 dešimtmečius trukusią kūrybinę veiklą ir dalyvavimą daugelyje automobilių dizaino konkursų vertinimo komisijų įteikė apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)