Naujasis elektromobilis potencialiai primins „Golf“ modelį su daug LED žibintų. Bendrovė „Volkswagen“ nesikuklina aiškindama, kokia bus ši naujoji koncepcija. Kompanijos teigimu, tai „naujosios eros elektromobilis“ ir „išskirtinio dizaino kūrinys“.

Įmonė, kuri pasauliui davė „Beetle“ ir „Golf“, mano, kad ši nauja koncepcija (ir tolesnė gamybos versija, kurioje bus įdiegtas naujas modulinis elektrifikavimo rinkinys, žinomas vokišku trumpiniu MEB) ilgainiui taps tokia pat legendine kaip minėtieji modeliai.

VW tvirtina, kad MEB koncepcija yra tokia pat revoliucinga, koks prieš septynis dešimtmečius buvo „Beetle“, vėliau tapęs geriausiai parduodamu amžiaus automobiliu. Šis naujasis automobilis taip pat potencialiai gali įeiti į istoriją kaip novatoriškos transporto priemonės koncepcija.

Primename, kad 2010 m. Ženevos automobilių parodoje bendrovė VW pranešė, kad iki 2018 m. ketina tapti elektromobilių rinkos lydere.

Iki numatytos datos dar liko laiko, bet MEB gamyba bus pradėta tik 2019 m. pabaigoje, todėl mažai tikėtina, kad „Volkswagen“ spės įgyvendinti prieš šešerius metus išdėstytus savo planus.

Elektromobilių koncepcijos svarbą „Volkswagen“ akcentuoja praėjus lygiai metams po dyzelinių variklių skandalo. Bus matyti, ar iki 2025 m. bendrovei pavyks pasiekti naują tikslą – parduoti 2-3 mln. elektromobilių per metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)