Taip pat nuo 2016 – ųjų „Volkswagen Tiguan“ bus gaminamas ne tik Volfsburge, bet ir Hanoveryje, o kitos kartos „Porsche Panamera“ – išimtinai vien tik Leipcigo gamykloje.

Per 50 km nuo Poznanės nutolęs Vžešnios miestelis taps antrąja „Volkswagen“ koncerno komercinio transporto gamybos padalinio „Volkswagen“ Nutzfahrzeuge gamybos baze. Poznanės mieste esančioje „Volkswagen“ komercinio transporto gamykloje jau daugiau nei dešimtmetį nuo konvejerio rieda „Caddy“ furgonai.

Naujoji gamykla įsikurs maždaug 220 hektarų plote. Čia iškils kėbulų gamybos, dažymo ir surinkimo cechai. Statyba prasidės šių metų pabaigoje, o gamybos pradžia numatyta paskutinįjį 2016 metų ketvirtį.

Hanoveryje esančioje „Volkswagen“ lengvųjų automobilių gamykloje nuo 2016 metų dalis „Volkswagen Tiguan“ miesto visureigių bus gaminami naudojant modulinę Modular Transverse Matrix platformą. Vėliau į šią platformą bus pervesti visi „Tiguan“. Šis žingsnis – vienas iš „Volkswagen“ koncerno vykdomo laipsniško gamybos modernizavimo etapų, atliekamų esamose gamyklose.

Gamybos proceso permainos turės įtakos ir „Porsche“ markei. Nuo 2016 – ųjų visi naujos kartos „Panamera“ modeliai bus gaminami ir surenkami vien tik Leipcige esančioje „Porsche“ gamykloje. O dar 2009 m. visuomenei pristatytas šis ketverių durų „Porsche“ modelis iki šiol tebegaminamas, dažomas ir surenkamas Hanoveryje esančioje „Volkswagen“ gamykloje, o į Leipcige esančią „Porsche“ „kalvę” buvo siunčiamas tik galutinio surinkimo ir derinimo darbams.

Ruošiantis šiai gamybos reorganizacijai, Leipcige esančioje gamykloje intensyviai statomi nauji cechai ir montuojami nauji gamybos įrengimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)