Reaguodama į Didžiosios Britanijos transporto komiteto parengtą skandalui skirtą ataskaitą, šalies vyriausybė padarė išvadą, kad „VW Group“ atsakas į susidariusią situaciją buvo „nepriimtinas“ ir pabrėžė, kad vartotojai iš Didžiosios Britanijos nesulaukė deramos pagarbos – esą automobilių savininkams būtina sumokėti kompensacijas „už patirtus nepatogumus“.

Britų išvadose pabrėžiama, kad „šiuo metu teisingumo institucijos iš visos Europos koordinuoja vykdomus tyrimus ir ketina imtis bendrų veiksmų“.

Didžiosios Britanijos transporto komiteto parengtame pareiškime leidžiama aiškiai suprasti, kad daugiau detalių apie galimus veiksmus pareigūnai kol kas nesuteiks: „Būtų per anksti ir neapgalvota komentuoti bet kokius galimus teisinius veiksmus“.

Nepaisant to, dokumente pabrėžiama: „Didžiosios Britanijos valdžia ir toliau sieks, kad vartotojams mūsų šalyje būtų išmokėtos jiems priklausančios kompensacijos, o „Volkswagen“ už savo veiksmus sulauktų deramo atsako“.

„Didžiosios Britanijos valdžios pareigūnai taip pat davė aiškiai suprasti, kad svarbiausias klausimas šiuo metu – nuostolių atlyginimas ir kompensacijos (...)“, – teigiama pareiškime.

„Teisingumo pareigūnai iš visos Europos jau buvo susitikę aptarti ir suderinti vykdomų tyrimų. Stebimas daromas progresas. Reikalas labai keblus, nes „Volkswagen Group“ neteisėtus veiksmus vykdė keliose jurisdikcijose. Mes puikiai suprantame, kad tyrimuose Vokietijoje (kur yra „Volkswagen Group“ būstinė ir gaminami varikliai) pareigūnams tenka apdoroti ypatingai didelį kiekį duomenų. Valdžia nori būti tikra, kad „Volkswagen Group“ už manipuliaciją emisijų testų rezultatais sulauks deramos bausmės, ir svarsto, kaip geriausia tai padaryti. Neatmetama galimybė, kad mes imsimės ir savo tyrimo“, – teigiama dokumente.

VW primygtinai tvirtina, kad esą nukentėjusiems Didžiosios Britanijos ir Europos vartotojams kompensacijos nepriklauso. Atstovai pabrėžia, kad automobiliai bus taisomi nemokai, jų techniniai duomenys nenukentės. Taip pat manoma, kad Europos Sąjungos teisės aktai, reglamentuojantys emisijų klausimą, tokie lankstūs, jog VW netgi gali teigti, jog jokių įstatymų net nepažeidė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)