Tris mėnesius trukęs tyrimas, vykdytas Biharo, Džharkhando, Radžasthano ir Andhra Pradešo valstijose, atskleidė, kad nuo birželio mėn. žėručio, dedamo į automobilių dažus, kasyklose nuo birželio mėn. žuvo mažiausiai septyni vaikai, rašo autonews.com.

Tyrimas ir žmogaus teisių gynimo organizacijos „Terre des Hommes“ parengta studija paskatino „Volkswagen“ suabejoti bendradarbiavimo su kai kuriais tiekėjais Indijoje patikimumu. Kaip teigia „Volkswagen“ atstovė spaudai Leslie Bothe, vokiečių automobilių gamintoja ir pirmos eilės tiekėjai iš Indijos deda papildomas pastangas tam, kad būtų užtikrintas žaliavų tiekimas iš legalių kasyklų, kuriose nenaudojamas vaikų darbas.

„Imtasi papildomų priemonių dėl antrosios eilės tiekėjų. Dėl šios priežasties laikinai sustabdyti pirkimai kai kuriose tiekimo grandyse, kol bus baigti patikrinimai ir imtasi atitinkamų priemonių.“ – teigiama „Volkswagen“ atstovės elektroniniame laiške.

Kaip teigia L. Bothe, „Volkswagen“ dažų tiekėjai svarsto galimybę kurti specialią platformą, skirtą šiai problemai spręsti ir sprendimo būdams ieškoti tam, kad būtų užkristas kelias vaikų darbo naudojimui žėručio tiekimo grandinėje. „Ekologinę pusiausvyrą išlaikančių sprendimų paieškos – nelengva užduotis, reikia šiek tiek laiko“, - patikino L. Bothe.

Indija – viena didžiausių žėručio tiekėjų pasaulyje. Žėrutis – sidabro spalvos mineralas, pastaraisiais metais išpopuliarėjęs kaip aplinkos neteršianti medžiaga. Remiantis darbininkų teises ginančių aktyvistų paskaičiavimais, 70 proc. žėručio Indijoje išgaunama nelegaliose kasyklose, kurių būklė nėra tinkama.

Kiti visame pasaulyje žinomi prekės ženklai, atsigabenantys šios medžiagos iš Indijos, taip pat praneša pareikalausiantys iš tiekėjų įrodymų, kad kasyklose, kuriose išgaunamas žėrutis, nėra naudojamas vaikų darbas. Apie tokį sprendimą pranešė Kinijos pigmentų gamintoja „Fujian Kuncai Material Technology Co.“, vokiečių vaistų gamintoja „Merck KGaA“ ir kosmetikos milžinė „L‘Oreal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)