Praėjusį mėnesį Vokietijoje buvo nupirkta 289 977 naujų automobilių. Nors rinka susitraukė lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, tai yra geresnis rezultatas nei balandį, kai šalyje buvo registruota 274 066 mašinų.

Per pirmus 5 šių metų mėnesius Vokietijoje parduota 1,34 mln. naujų automobilių (0,3 proc. daugiau).

Nuosmukis ir Prancūzijoje

Praėjusį mėnesį susitraukė ir Prancūzijos naujų automobilių rinka. Gegužę šalyje buvo parduota 197 671 mašinų, t.y. 17 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Pramonės ekspertų vertinimu, toks nuosmukis užfiksuotas dėl to, kad praėjusį mėnesį automobilių pardavėjai dirbo trimis dienomis trumpiau nei 2011-ųjų gegužę.

Labiausiai Prancūzijoje susitraukė PSA koncerno pardavimai. „Peugeot“ ir „Citroen“ markių atstovai praėjusį mėnesį pardavė 28 proc. mažiau automobilių nei per tą patį laikotarpį pernai. „Renault“ pranešė apie 14 proc. nuosmukį namų rinkoje.

Šiemet Prancūzijoje parduota kiek daugiau nei milijonas naujų automobilių, t.y. 16 proc. mažiau nei pernai per pirmus 5 mėnesius. PSA koncerno pardavimai susitraukė 22 proc., iki 313 299 vnt., o „Renault“ sumažėjo 20 proc., iki 248 200 vnt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)