„Sulaukėme pastebėjimų iš su mumis bendradarbiaujančių įmonių, kad joms labai nepatogu pasiekti Vilniaus oro uostą. Itin opi transporto problema yra toms bendrovėms, kurių darbuotojams tenka bent kartą per savaitę keliauti lėktuvu verslo reikalais. Jos nelinkusios tam specialiai samdyti vairuotojų, o ilgalaikis parkavimas yra brangus“, – sakė paslaugą teikiančios bendrovės „Ekomobility“ verslo plėtros vadovas Mindaugas Glinskis.

Pasak M. Glinskio, „eCito“ dalinimosi automobiliu paslauga gali naudotis ne tik verslininkai, vykstantys į darbo komandiruotes, bet ir keleiviai, nenorintys apsunkinti artimųjų ir draugų prašymais pavežti.

Šiuo metu bendrovė „Ekomobility“ savo automobilių parke turi 10 „eCito“ automobilių. Rezervavus automobilį internetu pasirenkama, iš kurios vietos patogiausia jį pasiimti: „Green Hall“, „Eikos“ ar „Vilniaus Verslo Uosto“ stovėjimo aikštelių. Planuojama, kad ateityje „eCito“ punktai atsiras šalia „miegamųjų“ Vilniaus rajonų, geležinkelio stotyje, o vėliau paslauga atkeliaus ir į kitus Lietuvos miestus.

Dalinimosi automobiliais paslauga yra plačiai paplitusi tokiose Vakarų Europos šalyse kaip Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija, Nyderlandai, taip pat JAV, Kanadoje, Australijoje bei kitose valstybėse. „eCito“ automobilius galima bet kada rezervuoti internetu 24 valandas per parą. Jie pasiimami ir grąžinami savitarnos principu, o sąskaitą už naudojimąsi šia paslauga vartotojas gauna mėnesio pabaigoje.

Vienas pirmųjų „eCito“ klientų – Vilniaus miesto meras V.Navickas

Vilius Navickas nusprendė tapti dalinimosi automobiliu paslaugos klientu ir pirmą kartą „eCito“ išbandė sekmadienį grįžęs iš Italijos. Prieš išvykstant į komandiruotę Milane, sostinės meras rezervavo „eCito“ automobilį internetu, kad parskridęs iš oro uosto juo galėtų grįžti namo.

„Čia aš pats išsinuomojau. Manau, kad ši paslauga miestui labai svarbi. Miestas - europinis, modernus, ne tik dviratį jau bus galima išsinuomoti, bet ir tokį automobilį - tai yra labai perspektyvu“, – prieš sėsdamas į automobilį sakė V.Navickas.

Pirmąją kelione sostinės meras liko patenkintas ir su „eCito“ po Vilnių planuoja keliauti dar ne kartą.

Vilius Navickas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją