Sekmadienio vakarą portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodžius žiniai apie sunkvežimių užkimštą Karmėlavą, daugelis gyventojų tikino jau maždaug porą metų nematę nieko panašaus. Vieni neslėpė susierzinimo, kiti – spėliojo, kokia spūsčių, nusitęsusių nuo Karmėlavos iki Kauno oro uosto, priežastis. Regis, situacija nesikeičia ir šiandien.

„Visą naktį prie langų fūros stoviniavo su įjungtais varikliais ir dabar eilės nemažėja – nei kambarių išvėdinsi, nei kieme nepabūsi, o iš kiemo teko išvažiuoti šaligatviu. Gal policija atvažiuotų eismą pareguliuoti, o dėl ko tos eilės konkrečiai, taip ir nepaaiškinta“, – pasakoja portalo skaitytojas Mantas.

Po pasirodžiusia naujiena komentavęs kitas kaunietis teigė žinąs šitokių spūsčių priežastį.

„Eilės dėl to, kad Rusija ruošiasi Kovo 8-ajai. Ir visos fūros važiuoja iš Olandijos į Rusiją su gėlėmis. Galima pastebėti, kad 90 procentų sunkvežimių sudaro šaldytuvai, kad gėlės nenuvystų. Tokios eilės bus dar savaitę“, – tikino jis.

Panašios nuomonės būta ne vienos. Tad tikimybė, kad vilkikų vairuotojai masiškai veža gėles į Rusiją tam, kad per Moters dieną – Kovo 8-ąją – spalvotais ir kvepiančiais žiedais nudžiugintų visas dailiosios lyties atstoves, išties reali.

„O kur dar kiti kroviniai. Ir muitinėje aikštelė ne guminė. Tik užjaučiu gyventojus už muitinės tvoros: šaldytuvai taip ūžia, kad ramybės tikrai nėra“, – pridūrė dar vienas portalo skaitytojas.

Primename, jog sekmadienį „Kas vyksta Kaune“ įsisiūbavusioje diskusijoje internautai spėliojo, kad kamštis gali būti susijęs su trikdžiais Kauno teritorinės muitinės Kauno oro uosto poste. Tačiau Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus patarėja Henrika Rukšėnienė portalo žurnalistams pažymėjo, kad muitinės informacinės sistemos dirba kaip įprasta. Tiesa, sekmadieniais vyksta duomenų nukrovimas, tad procedūra gali užtrukti 20 min ilgiau, tačiau deklaracijos pateikiamos viena po kitos be jokių sutrikimų.