Šiandien jau daugiau nei 70 proc. vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininių pažymų „Regitra“ gauna elektroniniu būdu. Dar praėjusių metų pradžioje dominavo popierinės – jos sudarė daugiau nei 80 proc. visų gaunamų pažymų.

„Tendencijos yra tokios, jog viskas keliasi į elektroninę erdvę. Mes prognozuojame, kad artimiausiu metu išduodamų elektroninių medicininių pažymų skaičius priartės prie 90 proc. Tai yra tikrai realu, žvelgiant, koks spartus yra augimas. Ir tai yra teigiamas pokytis, nes žmonėms nebereikia vežiotis šūsnies dokumentų, taip pat tai atveria galimybes suteikti jiems reikiamas paslaugas nuotolinius būdu“, – mano Saulius Šuminas, „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.

Beje, nuo praėjusių metų birželio vairuotojų nuotraukos daromos ne tik „Regitros“ padaliniuose. Jos ir asmenų parašai imami iš Gyventojų registro, taip sudarant galimybes vairuotojo pažymėjimą lengvai pasikeisti internetu. Esminė sąlyga – asmuo turi turėti ne seniau kaip prieš 5 metus išduotą asmens tapatybės dokumentą.

Dažniausiai naudoja jaunesni

Dažniausiai vairuotojo pažymėjimą internetu užsisako asmenys, kurie nori pasikeisti vairuotojo pažymėjimą. Į šią grupę patenka pradedantieji vairuotojai, kurie nori užsisakyti ilgalaikį – 10 metų galiojantį – vairuotojo pažymėjimą. Nuo pernai vasaros, tikina „Regitra“, sudarius galimybes, prie šio skaičiaus prisidėjo ir ilgamečiai vairuotojai.

„Analizuodami pastarojo pusmečio duomenis, pastebime, jog elektronine paslauga dažniausiai naudojosi 21-30 metų amžiaus žmonės. Jie sudaro beveik 40 proc. Šiek tiek mažiau – apie 35 proc. – asmenys iki 21 metų. Vis dažniau šia galimybe naudojasi ir 31-40 metų asmenys. Jei birželio mėnesį šios amžiaus grupės procentas sudarė 10 proc., tai gruodžio mėnesį jų buvo daugiau nei 20 proc.“, – lygino S. Šuminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)