„Per dieną paskambina vos keli žmonės, vos vienas-du skambučiai per dieną. Palyginus su praėjusiais metais čia – visiškai niekas“, – pasakojo Tomas Adamovič, automobilių serviso „Dalauta“ vadovas.

„Delfi“ pašnekovas neslėpė, jog planavo, kad šiais metais sezonas bus įprastas ir paskutinėmis kovo, pirmosiomis balandžio dienomis teks atlaikyti klientų, skubančių susimontuoti vasarines padangas, antplūdį. Verslininkas sakė, kad planavo samdyti ir papildomų žmonių, galinčių pagelbėti autoservise, tačiau, panašu, jei šiemet jų ir prireiks, tai nutiks gerokai vėliau nei įprasta.

„Klientai neskuba, yra atsargesni. Mano vertinimu, sezonas tikrai išsitemps, ir tokių eilių, kaip būdavo kasmet pavasarį, tikrai nebebus. Kalbant apie papildomus darbuotojus, manau, jų reikės, tik klausimas, ar tiek, kiek reikėdavo visada“, – akcentavo T. Adamovič.

Autoserviso vadovo nuomone, dėl karantino išties dalis vairuotojų, važinėjančių dygliuotomis padangomis, nors įstatymai ir draudžia jas naudoti nuo balandžio 10-osios, neskubės jų keisti. T. Adamovič pastebėjo, kad netgi įprastais metais, kai šalyje nebūdavo jokių apribojimų, atsirasdavo tokių, kurie keistis dygliuotų padangų vasarinėmis atvažiuodavo vasaros pradžioje, tad šiemet taip besielgiančių skaičius neabejotinai išaugs.

„Mano vertinimu, pirmieji suskubs tie, kurie išmano apie automobilius, naudoja geras padangas ir jam gaila, kad jos, esant per didelei oro temperatūrai, greičiau dėvėsis. Eiliniai vairuotojai tikrai nerizikuos ir pirmiausia galvos ne apie padangas, o apie savo sveikatą“, – kalbėjo pašnekovas.

Stebi rinką

Viktor Romančik, autoserviso „Autorealybė“ direktorius, „Delfi“ pasakojo, kad taip pat sulaukia skambučių iš klientų, kurie teiraujasi, kada bus galima keistis padangas.

„Aš jų perklausiu, ar jie žada jas keistis, o jie tvirtina, kad taip. Visgi aš siūlyčiau dar važinėti su žieminėmis – čia vis tiek bus dideli srautai žmonių, nereikia rizikos“, – sakė „Delfi“ pašnekovas.

Asociatyvi nuotr.

Pasak jo, įmonės sandėlyje šiuo metu guli bent 250 komplektų padangų, tačiau niekas jų neskuba atsiimti ir pasikeisti.

„Neskubame ir mes, lauksime ir žiūrėsime, kas bus“, – komentavo V. Romančik.

Padangas keisti gali

„Delfi“ pasiekė žinia iš Gariūnų turgavietėje dirbančių padangų keitimo ir prekybos padangomis įmonių, kad čia apsilankė Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ir pareikalavo nutraukti veiklą dėl karantino.

„Visus išvaikė ir uždraudė dirbti, tačiau ką daryti žmonėms, kurie norės keistis padangas, ypač dygliuotas?“ – teiravosi vienas pašnekovas.

Tačiau Vilniaus Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis akcentavo, kad paliepimas stabdyti darbus skambėjo ne dėl padangų keitimo, o dėl prekybos automobiliams skirtais priedais ir kitomis smulkmenomis.

Vilniaus miesto savivaldybė buvo gavusi pranešimą apie tai, kad vyksta prekyba Gariūnų turgavietėje. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai nuvyko į turgavietę ir įspėjo du prekeivius, kad šie nedelsiant nutrauktų prekybą įvairiais priedais automobiliams. Tačiau priekaištų padangų montavimo paslaugas teikiantiems asmenims neturėjo, nes jiems draudimas paslaugas teikti netaikomas“, – akcentavo pašnekovas.

Pasikeisti privalės

Visgi jei paprastas žiemines padangas turintiems vairuotojams nėra draudimo jomis naudotis, tie, kurie važinėja su žieminėmis dygliuotomis, privalės jas pasikeisti vasarinėmis arba neturinčiomis dyglių iki balandžio 9-osios.

Susiekimo ministerija „Delfi“ informavo, kad dėl šalyje paskelbto ir pratęsto karantino neplanuojama įvesti jokių pakeitimų, prailginti žieminių padangų naudojimo laikotarpio, todėl reikėtų vadovautis Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodytais terminais.

„Informuojame, kad šiuo metu nėra numatyta keisti žieminių padangų keitimo terminus, nurodytus Kelių eismo taisyklėse. Artimiausiu metu Susisiekimo ministerija ketina svarstyti šį klausimą. Jei bus priimti nauji sprendimai, informuosime“, – sakoma „Delfi“ atsiųstame komentare.

Tai reiškia, kad dygliuotų padangų naudotojai turės rinktis: rizikuoti gauti 30-40 eurų baudą bei susidurti su tuo, kad bus anuliuota automobilio techninė apžiūra, arba keliauti į autoservisus ir padangas pasikeisti tinkamomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)