Toyota“, „Mercedes-Benz“ ir „Hyundai“ ruošiasi vandeniliu varomų automobilių pardavimui nuo 2015 metų. Žinoma, tai puikios žinios ekologams, nes tokie automobiliai į atmosferą išmeta tik vandens garus, tačiau jais toli nuvažiuoti bus tiesiog neįmanoma – nebus kur prisipildyti degalų.

Neseniai „Volkswagen“ vykdantysis direktorius Martinas Winterkornas pareiškė, kad koncernas nesiims konstruoti vandeniliu varomo automobilio, nes pasaulyje paprasčiausiai neegzistuoja struktūra, galinti patenkinti tokių mašinų pirkėjų poreikius. O kurti ją yra pernelyg brangu.

Prieš porą metų JAV prezidento Obamos administracija nutraukė dar Džordžo Bušo įsteigtą fondą H2, kuris rūpinosi vandenilio užpylimo stočių tinklo kūrimu. Taigi, perspektyvos šiais degalais varomiems automobiliams neatrodo labai šviesios. Tačiau prieš kurį laiką „Automotive news“ pranešė, kad „Daimler“, „Ford“ ir „Nissan“ Amerikoje susivienijo ir nutarė tęsti vandenilio užpylimo stotelių tinklo plėtrą. Šiuo metu Amerikoje yra 58 tokios stotelės.

Daugiau naujienų - „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“