„Tas vairuotojas, kuriam visada trūksta pinigų, vietoj brangaus valiklio renkasi dešrą ir pigiausią indų ploviklį, su kuriuo dar ir savo automobilį nuplauna“, – apie vartotojų įpročius kalbėjo Andrius Survila, didmeninės bendrovės „Tobis“ produktų plėtros vadovas.

„Dar nesibaigė balandis, kuris geriausiai atspindi mūsų rinkos padėtį, bet jau matyti, kad apyvarta, palyginti su pernai, bus mažesnė 10-15 procentų“, – sakė Arvydas Budrikis, didžiausią 11 savitarnos plovyklų tinklą valdančios bendrovės „Plaunu pats“ verslo plėtros vadovas.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad plovyklų klientai tapo labai taupūs. Dažnas vairuotojas pageidauja tik nuplauti mašiną ir nuvalyti langus, o kilimėlius ir bagažinę vairuotojai susitvarko patys ir taip sutaupo 20 litų, nes kompleksinis kėbulo plovimas, salono plastikinių detalių, kilimėlių, bagažinės ir stiklų valymas sostinėje kainuoja 40-50 litų.

Savitarnos plovyklose, kuriose plaunama be šepečių, aukštu slėgiu, daugiausia lankosi naujesnių ir brangesnių mašinų savininkai, kurie nori patys rūpintis savo daikto priežiūra, mat tarp vairuotojų vyrauja nuomonė, kad, plaunant šepečiais, šie gadina dažų sluoksnį. „Be to, toks mašinos plovimas tampa savotišku malonumu“, – sakė A.Budrikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją