„Neįmanoma pravažiuoti nei sunkiajam transportui, nei lengviesiems automobiliams. Žmonės iki kelių klimpsta, o lyja dar tik porą dienų“, – DELFI pasakojo Ignė V., gyventi šioje gatvėje.

Pasak jos, šitaip čia gyvenantys kamuojasi jau porą metų, tačiau jų rūpesčiai niekam neįdomus. Anot moters, niekam nerūpi tol, kol nenutiko eismo nelaimė.

DELFI skaitytoja pasakojo, kad Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojai nuolat stengėsi žvyrkelį greideriuoti, lyginti, tvirtinti, tačiau dabar kelias yra taip nugremžtas, kad iš jo nebelikę nieko, tik smėlis, tampantis neįveikiamu purvynu net ir po nedidelio lietaus.

Moteris neslėpė, kad iki šiol gyventojai nebuvo pateikę oficialaus skundo, bet ne kartą vyko į rajono savivaldybę, prašė sutvarkyti kelią ir užtikrinti galimybę pasiekti namus saugiai.

„Kalbėjomės, žadėjo, bet dabar kelias toks, kad juo baisu važiuoti“, – situaciją apibūdino pašnekovė.

Moteris pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kokiu keliu kasdien turi važiuoti Nesvyžiaus gatvės gyventojai. Akivaizdu ir tai, kad šis kelias intensyviai naudojamas ne tik lengvojo, bet ir sunkiasvorio transporto.

Pakenkė aplinkinės statybos

Vilniaus rajono savivaldybės atstovai neslėpė, kad situacija, su kuria susidūrė Vilniaus pakraščio gyventojai, valdininkams žinoma. Anot jų, gatvė kardinaliai pasikeitė po to, kai eismui buvo atidarytas Vakarinis aplinkkelis.

Eismas Nesvyžiaus gatve Bajorų mikrorajono ir Bukiškio kaimo link išaugo po aplinkkelio atidarymo. O pradėjus žiedo įrengimo darbus Bukiškio kaime, nuovažoje nuo A2 magistralės į krašto kelią Nr. 171, eismas minėtoje gatvėje išaugo dvigubai, DELFI teigė Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Statybos skyriaus specialistai.

„Seniūnija atsižvelgdama į gyventojų prašymus ir į nuolat blogėjančią gatvės būklę nuo minėtų darbų pradžios lygino gatvės žvyro dangą vieną kartą per savaitę, atstatinėjo griovius, tačiau dėl to, kad gatvės konstrukcija nepritaikyta tokiam intensyviam, ypač sunkiasvorio transporto eismui, palaikyti tinkamą gatvės būklę praktiškai neįmanoma“, – pridūrė Ilona Tučinska, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus vyriausioji specialistė.

Kelio būklę blogina ir statybos darbai kitose gatvėse, esančiose abipus Nesvyžiaus gatvės. Sunkiasvoris transportas dar labiau gadina minėtos gatvės dangos būklę.

„Nesvyžiaus gatvės rekonstravimo darbų perspektyva buvo aptarta su Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), todėl dabartiniu metu yra baigiamas rengti rekonstrukcijos darbų projektas, o toliau bus kreiptasi į Direkciją dėl tikslinių lėšų šiam objektui finansuoti. Taip pat informuojame, kad šiuo metu yra sudaroma komisija, kuri spręs susidariusią padėtį Nesvyžiaus gatvėje“, – DELFI sakė savivaldybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)