Pernai prasidėjęs Vilniuje vairuotojų žinių patikrinimas šiemet apims visą Lietuvą. Ateiti ir dalyvauti galima Vilniaus miesto savivaldybės salėje, Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje – „Lietuvos draudimo“ salėse. Prie Nacionalinio kelių eismo taisyklių egzamino prisijungė ir populiariausias interneto portalas DELFI – vairuotojai egzamino užduotis galės spręsti ir internetu. Egzamino informacinis partneris Lietuvos radijas visą šią savaitę skirs ypatingą dėmesį saugaus eismo tematikai.

„Mokydamiesi vairuoti automobilį žmonės eismo taisykles neretai išmoksta mintinai. Tačiau po kelių metų dalis žinių išblėsta. Taigi šis egzaminas bus puiki proga dar kartą atnaujinti žinias. Svarbiausia, kad žmonės suvoktų – eismo taisykles pirmiausia mokomės ne dėl kitų, o dėl savęs, kad galėtume važiuoti saugiai“, - sakė egzamino globėjas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

„Kiekvienam iš mūsų svarbu, kad keliuose galėtume ir jaustis saugūs, ir būti saugūs. Nors savivaldybė nuolat rūpinasi, kaip padidinti eismo saugumą, tačiau bet kokios pastangos tampa menkavertės, jeigu mes patys neprisidedame savo kultūringesniu elgesiu kelyje. Todėl linkiu, kad ši akcija pasiektų vieną labai svarbų tikslą – taptų akstinu mums visiems būnant kelyje labiau rūpintis vieni kitais, būti dėmesingesniais ir kultūringesniais – juk šiek tiek pakeisdami savo požiūrį, iš tiesų pakeičiame labai daug“, - teigė Vilniaus miesto meras Raimundas Alekna.

„Pernai dalyviai galėjo įsitikinti, kad išspręsti užduotis nėra taip paprasta, o iš visų dalyvavusių klaidų nepadarė tik vienas žmogus – vairavimo instruktorius Dmitrij Bial. Man pačiam spręsti sekėsi ne ką geriau – padariau net 6 klaidas. Esu įsitikinęs, kad geram vairuotojui būtina gerai žinoti ir kelių eismo taisykles, kurias daugelis yra primiršę. Kaip rodo mūsų žalų ekspertų renkama statistika apie autoįvykius, labai dažna avarijos priežastis – elementarių taisyklių nežinojimas. Dėl tos pačios priežasties vairuotojai neretai pyksta vieni ant kitų, nesusitardami, kurio pirmenybė, o juk visa tai yra aiškiai nurodyta kelių eismo taisyklėse“, - sakė AB „Lietuvos draudimas“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Egzamino dalyviams šiemet bus pateikta 31 klausimai – situacijos iš kelių eismo taisyklių. Klausimus parinko vairavimo mokymo profesionalai ir policijos ekspertai. Klausimai sudaryti ir parinkti atsižvelgiant į dažnai pasitaikančias situacijas keliuose, kai dėl eismo taisyklių nežinojimo sukeliamos avarinės situacijos ar net įvyksta avarijos.

Dėmesio! Egzaminas vyks šeštadienį, balandžio 9 d., 12 val., Vilniaus miesto savivaldybėje, (Konstitucijos pr. 3) Tarybos salėje II aukšte. Taip pat „Lietuvos draudimo“ salėse Kaune (Savanorių pr. 433A), Klaipėdoje (Taikos pr. 66) ir Panevėžyje (Respublikos g. 11). Visi norintys dalyvauti registruojami el. paštu egzaminas@ld.lt. Organizatoriai kiekvienam pasitikrinusiam savo žinias suteiks 15 proc. nuolaidą vairuotojų civilinės atsakomybės draudimui, o geriausieji bus paskelbti ir apdovanoti balandžio 14 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją