Britanijoje kompanija AA apklausė 21 tūkst. vairuotojų. Paaiškėjo, kad 70 proc. apklaustųjų apsieitų be šildomų sėdynių, tačiau dauguma neišsiverstų be variklio temperatūrą rodančio prietaiso.

70 proc. vairuotojų apsieitų be elektrinio stovėjimo stabdžio, 66 proc. nepasigestų elektra reguliuojamų sėdynių funkcijos, o 56 proc. apklaustųjų prisipažino, kad valytuvai su lietaus jutikliu jiems nereikalingi. Vis dėlto tik 9 proc. teigė, kad jie galėtų gyventi ir be elektra valdomų langų.

Remiantis AA apklausos duomenimis, moterys komfortą automobilyje vertina mažiau nei vyrai. Teigiama, kad vyrams automobilyje labiau reikalingi tokie dalykai kaip šildomos sėdynės, oro kondicionierius, automobilio statymo jutikliai, elektra reguliuojami veidrodėliai, pastovaus greičio palaikymo sistema, elektra valdomi langai ir informacinis kompiuteris. O dailiosios lyties atstovėms svarbiausia, kad automobilis turėtų šildomą priekinį stiklą, elektrinį stovėjimo stabdį, automatiškai įsijungiančius žibintus ir valytuvus su lietaus jutikliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)