Nuo vagių nukentėjusių BMW vairuotojų pareiškimus skaičiuojantys Vilniaus policijos pareigūnai teigia, jog tokių vagysčių mastai dar nepasiekė metų pradžios, kai per mėnesį vien 1-ojo policijos komisariato pareigūnai dėl BMW detalių vagysčių buvo pradėję 10 ikiteisminių tyrimų.

„Vagiami ne tik veidrodėliai, bet ir apdailos juostos, kitos išorės detalės”, – teigė Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas.

Nusikaltėliai automobilių detalių neneša parduoti į turgų, todėl vagia tik tas, kurioms jau turi pirkėjų.

„Dalis BMW detalių išvežamos į užsienio šalis, iš kurių pirkėjams gabenami avariją patyrę automobiliai. Gali būti, kad nemažai jų lieka ir Lietuvos autoservisuose”, – svarstė R.Šilobritas.

Policijos pareigūnai iš karto pajunta, kokių automobilių detalių paklausa yra padidėjusi. Beveik pusmetį vagys užsakymų negaudavo, todėl metų pradžioje prasiautusi vagysčių banga buvo beveik nurimusi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją