Ties Šiaulių miesto riba juos pasitiko Šiaulių miesto policijos Pietinės nuovados pareigūnai ir domėjosi, ar jie žino apie nuo liepos 1-osios įsigaliojusius Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimus.

Susidarė nuomonė, kad apie įstatymo pakeitimus dviračiams eismo dalyviams jie žino labai abstrakčiai, todėl policijos pareigūnai kiekvienam kalbintam dviratininkui įteikė skrajutes su naujais reikalavimais dviratininkams.

Ekspromtu buvo surengta mini viktorina, kurios metu pareigūnai dviratininkams sudarė galimybę pasitikrinti, kaip jie žino kelių eismo taisykles. Teisingiausiai atsakiusiesiems buvo dovanotos liemenės su šviesą atspindinčiais elementais. Priverstinės pertraukėlės metu jaunuosius dviratininkus pareigūnai pavaišino ledais, o jų tėveliai galėjo atsigaivinti mineraliniu vandeniu.

Taigi, tie, kurie nepabūgo dviračių take dirbusių pareigūnų, maloniai su jais pabendravo ir gavo dovanų. Tačiau nemažai buvo ir tokių, kurie, pastebėję pareigūnus, apsigręžė važiuoti atgal, ypač tie, kurie važiavo iš miesto link Bubių.


Kadangi daug dviračių eismo dalyvių apie jiems keliamus naujus reikalavimus nežino, pareigūnai tokias neįkyrias eismo taisyklių pamokėlės rengs ir toliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)