Trumpalaikė automobilių nuoma didesnės įtakos turės Europoje ir Azijos bei Ramiojo vandenyno šalyse nei Šiaurės Amerikoje, rodo „Boston Consulting Group“ tyrimas, informuoja „Autonews“.

Europos gamintojai prognozuoja neteksiantys apie 278000 automobilių pirkėjų, kurie pasinaudos trumpalaike nuoma, o nuomotojai savo veiklai nupirks 96000 automobilių, tad bendras gamybos netekimas būtų 182000 automobilių.

Šiaurės Amerikoje gamintojai dėl automobilių nuomos neteks apie 52000 automobilių pirkėjų per metus, parduos 44000 automobilių nuomotojams, tad bendras nuostolis būtų 8000.

Anot tyrimo, ilgalaikėje perspektyvoje autonominiai automobiliai padarys didesnę įtaką naujų automobilių pardavimui nei nuoma. Tiesa, šių atšakų susikirtimas prognozuojamas apie 2027 m.

Automobilių nuomotojams bus naudingos mažos autonominių automobilių eksploatacijos išlaidos, jų gebėjimas atvykti tiksliai ten, kur reikia naudotojams, o tai padidins panaudojimo lygį. Mažos eksploatavimo išlaidos taip pat suteiks galimybę užtikrinti adekvačią pasiūlą mažesniuose miestuose, taigi bus daugiau klientų, o privačios nuosavybės turėtojų mažės, skelbia tyrėjai.

Tyrimo išvadomis, labiausiai padėtis pasikeis ne dėl automobilių nuomos, o dėl autonominių automobilių. Autonominiai automobiliai panaikins skirtumą tarp nuomos ir viešojo transporto sustojimo paprašius ten, kur reikia keleiviams, o automobilių turėjimas atsieis žymiai brangiau nei minėtos paslaugos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)