Tokiam pelno prieaugiui įtakos turėjo jenos kurso susilpnėjimas užsienio valiutų atžvilgiu, taip pat stabiliai augantys pardavimai Jungtinėse Valstijose ir sparčiai besivystančiose Pietryčių Azijos šalyse.

Šią savaitę kompanija pranešė, kad per pirmuosius šešis šių metų mėnesius jau pagamino 4,91 mln. transporto priemonių visame pasaulyje.

Iš viso 2013 finansiniais metais (pasibaigsiančiais Japonijoje 2014 m. kovo 31 dieną) „Toyota“ ketina pagaminti per 10,1 mln. automobilių ir tapti pirmuoju pasaulyje koncernu, įveiksiančiu 10 mln. pagamintų automobilių per metus ribą.

2012 metais „Toyota“ susigrąžino didžiausio automobilių koncerno pasaulyje vardą, pardavęs apie 9,75 mln. automobilių. Pastarąjį kartą Japonijos korporacija pirmavo šiame reitinge 2010-aisiais, tačiau kitais metais pirmąją vietą sąraše užleido JAV kompanijai „General Motors“. „Toyota“ pozicijų susilpnėjimas buvo susijęs su 2011 m. kovo 11 d. žemės drebėjimo ir cunamio padariniais – dėl stichijos daugelio Japonijos įmonių darbas buvo sutrikdytas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)