„Mes esame JAV gamybinės galios pavyzdys, – išplatintame pranešime akcentavo „Toyota“ bendrovė, kalbėdama apie 10 valstijose esančių savo gamyklų. – 25 proc. tarifas importuojamiems automobiliams yra ne kas kita, o tiesiog papildomas mokestis vartotojams. Jis padidintų kiekvieno šalyje parduodamo automobilio kainą.“

Automobilių gamintoja apskaičiavo, kad netgi „Toyota Camry“, geriausiai JAV parduodamas šios bendrovės modelis, gaminamas Džordžtaune, Kentukyje, dėl naujos muitų politikos pabrangs 1800 JAV dolerių (1536 eurais), nurodo „Bloomberg“.

Pasaulinė automobilių gamintojų asociacija („The Association of Global Automakers“), vienijanti už JAV ribų esančius automobilių bei jų dalių gamintojus, D. Trumpo administracijos norimą taikyti muitų politiką vadina „didžiausia visų laikų grėsme JAV automobilių pramonei“.

Teigiama, kad JAV gaminami sunkvežimiai ir automobilių modeliai, tokie, kaip „Camry“, labiausiai pabrangs dėl to, kad dalis jiems reikalingų komponentų atkeliauja iš užsienio šalių, ne iš JAV. Anot „Toyota“ atstovų, įsigaliojus D. Trumpo administracijos siūlomai mokesčių politikai, labiausiai tikėtina, kad papildomos išlaidos bus perkeltos ant pirkėjų pečių.

Teigiama, kad 55 proc. vidaus degimo variklį turinčio „Camry“ dalių gaminamos JAV, hibridinėje modelio versijoje vietoje gaminamų komponentų mažiau – tik 45 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)