Naujajame hibridiniame „Toyota Prius Plug-in Hybrid“ automobilyje įdiegta išorinio krovimo funkcija ir daugiau baterijų, leidžiančių nuvažiuoti ilgesnę distanciją naudojant vien elektrinį variklį, lyginant su šiuo metu rinkoje siūlomais hibridiniais automobiliais.

Varomas vien elektros motoru, „Prius Plug-in Hybrid“ gali nuvažiuoti 23,4 km ir išvystyti 100 km/val. greitį. Teoriškai, šis automobilis su visiškai įkrautomis baterijomis ir pripildytu degalų baku gali nuvažiuoti 1 400 km.

Automobilio pristatymo Tokijuje metu pirmojo Europos žemynui skirto naujosios kartos iš elektros tinklo įkraunamo hibridinio „Prius“ modelio rakteliai buvo įteikti Strasbūro merui Rolandui Riesui. Automobilio perdavimas simbolizuoja „Toyotos“ ir Strasbūro miesto bendradarbiavimo pradžią.

Pagal šį susitarimą, apie 100 elektra įkraunamų hibridinių „Prius“ bus suteikti Strasbūro miestui. Programoje taip pat numatyta, kad iš viso apie 200 automobilių bus išdalyti tam tikriems viešojo ir privataus sektorių klientams daugiau nei 10 Europos šalių, įskaitant Prancūziją, Jungtinę Karalystę, Portugaliją, Olandiją ir Vokietiją.

Žiūrėkite reportažą apie „Toyota Prius Plug-in Hybrid“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją