Tiek šoniniuose veidrodėliuose montuojamuose posūkių signaluose, tiek galinių žibintų bloke vietoje įprastinių lempučių naudojami ryškiai šviečiantys LED diodai. Jie įsižiebia greičiau nei įprastos lemputės (dėl to iš paskos važiuojantys vairuotojai gali greičiau sureaguoti į stabdymą), o energijos suvartoja daug mažiau.

2012-ųjų „Land Cruiser V8“ bus galima rinktis devynių spalvų, įskaitant tris naujas, kuriomis šios serijos modeliai dar nebuvo dažomi: balta „White Pearl“, juoda „Attitude Black“ ir melsva „Light Blue“.

Patobulintas salonas išsaugojo pirmtako akcentus. Priekinės perforuotos odos sėdynės turi padėties įsiminimo funkciją, jose įrengta kondicionavimo sistema, tiekianti šiltą arba vėsų orą.

Naująjį 2012-ųjų „Land Cruiser V8“ galima rinktis arba su patobulintu 4.5 l turbodyzeliniu varikliu, arba su visiškai nauju 4.6 l benzininiu varikliu. Abu atitinka „Euro 5“ standartą.

4.5 l turbodyzelinis variklis su 6 laipsnių automatine transmisija išvysto 272 AG (esant 3600 aps./min.) ir pasižymi 650 Nm sukimo momentu esant (1600–2800 aps./min.). Gamintojai teigia patobulinę triukšmo ir vibracijos charakteristikas.

4.6 l benzininis variklis su 6 pavarų automatine transmisija išvysto 318 AG (esant 5600 aps./min.) ir 460 Nm sukimo momentą (esant 3400 aps./min.).

Geresnės savybės bekelėje

Legendinės „Land Cruiser V8“ važiavimo bekele savybės dar patobulintos, 2012-ųjų laidą praturtinus keletu naujų dalykų: pirmąja pasaulyje pagalbine apsisukimo funkcija „Turn Assist“, įdiegta į patobulintą 5 eigų „Crawl Control“ sistemą, perjungiama „Multiterrain Select“ (MTS) sistema, „Multi-terrain“ monitoriumi ir padangos kampo vaizdu.

Dabar „Crawl Control“ sistema leis įsijungti pagalbinę apsisukimo funkciją, kuri padės vairuotojams apsisukti net ir labai siaurose vietose be papildomo manevravimo. Įsijungus šią funkciją ir judant ne didesniu kaip 10 km/val. greičiu, sistema reaguoja į vairo sukimą ir užblokuoja galinį ratą toje pusėje, į kurią vairuotojas suka automobilį. Rato blokavimo jėga automatiškai didėja sulig posūkio kampu, todėl naujasis „Land Cruiser V8“ gali apsisukti kur kas mažesniu spinduliu.

Sistema turi ne tik priekinę ir galinę kameras, bet ir ant durelių veidrodėlių kairėje ir dešinėje įtaisytas kameras, galinčias rodyti šoninį vaizdą tiek į priekio, tiek į galo pusę.

Naujasis 2012-ųjų „Land Cruiser V8“ turi „Toyota Touch Pro“ palydovinės navigacijos sistemą. Naujoji multimedijos sistema sujungta su 14-os garsiakalbių „JBL Premium Sound“ sistema su „GreenEdge“ technologija. Šiame „Land Cruiser V8“ sumontuota „Toyota Touch Pro“ taip pat gali skaityti DVD garso ir vaizdo įrašus.

Atnaujinto „Toyota Land Cruiser V8“ kaina – nuo 304 480 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)