Kaip skelbia „AutoWeek“ svetainė, nors koncepcinis atviras „Toyota GT86“ dar kovo mėnesį debiutavo Ženevos automobilių parodoje, visai neseniai paaiškėjo, kad šis modelis buvo nemalonus netikėtumas drauge tą patį automobilį kūrusiems „Subaru“ gamintojams. Esą „Toyota“ apie tokius savo planus partnerių nebuvo įspėję.

Pasak šaltinio, „Subaru“ neketina gaminti atviros šio modelio versijos, nes kupė perdarymas gali įtakoti tiek saugumą, tiek ir patį automobilio valdymą.

Su tuo nesutinka „Toyota“ gamintojai. Anot projekto vyriausiojo inžinieriaus Tesujos Tados, bendrai kuriant automobilį iš karto buvo planuojama ir atvira šio automobilio versija.

2011 m. pabaigoje pristatyti „Toyota GT86“ ir „Subaru BRZ“ yra vienas ir tas pats automobilis, sukurti bendradarbiaujant „Toyota“ ir „Subaru“. Abiejuose modeliuose sumontuotas 200 AG opozicinis „Subaru“ variklis su „Toyota“ degalų įpurškimo sistema, kuris komplektuojamas su 6 pavarų mechanine arba automatine greičių dėže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)