Trečiadienį automobilių koncernas pranešė atšaukiantis apie 1,2 mln. automobilių Japonijoje ir 421 tūkst. - užsienyje, tarp jų 140 tūkst. „Avensis“ automobilių Europoje.

Ketvirtadienį pranešta, kad bus atšaukta dar 410 tūkst. tų pačių modelių automobilių.

Bus atšaukti „Noah“, „RAV4L“, „Voxy“, „RAV4J“, „Isis“, „Vista“, „Wish“, „Avensis“, „Lexus IS350“ ir „GS300“ bei kiti modeliai, pagaminti nuo 2000 m. gegužės iki 2009 m. rugpjūčio.

Automobiliai atšaukiami dėl sutrikimų kuro tiekimo sistemoje, taip pat dėl kuro siurblio defektų.

Anot „Toyota“, kol kas negauta pranešimų apie nelaimingus atsitikimus, susijusius su šiais defektais.

„Toyota“ nuo 2009 m. rugsėjo jau yra atšaukusi apie 12 mln. automobilių. Praėjusį mėnesį ji sutiko sumokėti rekordinę 32,4 mln. JAV dolerių baudą, kuri jai buvo skirta už milijonų automobilių atšaukimus. Tai yra antroji didelė bauda, kurią turės sumokėti didžiausia pasaulio automobilių gamintoja. Praėjusių metų balandį Jungtinėse Valstijose bendrovei buvo skirta 16 mln. JAV dolerių bauda.

Šią savaitę buvo skelbta, kad Japonijos automobilių korporacija „Toyota“ trečius metus iš eilės pirmauja pagal pardavimus visame pasaulyje - 2010 metais kompanija pardavė apie 8,42 mln. automobilių, tai yra 8 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Pagal pardavimus „Toyota“ tik nežymiai lenkė JAV kompaniją „General Motors“, kuri 2010 metais pardavė 8,39 mln. automobilių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją