„Top Gear“ „2012 metų automobiliu“ išrinko „Toyota GT86“.

„Tai fantastiškas pasiekimas. „TopGear“ apdovanojimą laimintis automobilis pripažįstamas kaip tikrai išskirtinis. Į „TopGear“ apdovanojimą gali pretenduoti tik nepaprasti modeliai. Šiais metais „GT86“ išsiskyrė iš visų automobilių,“, – sakė „TopGear“ redaktoriaus Charlie Turneris.

„TopGear“ pranešime vienas iš autorių Samas Philipas pridūrė: „Tai mano sportinio tipo automobilis, kuris leidžia patirti per kūną lakstančius šiurpuliukus vairuojant. Puikus valdymas, nuostabus gyvybingas pavarų perjungimas, variklio apsukų didėjimas. Tu gali nustatyti jo ribas, slysti, nebijodamas netyčia nugarmėti į ežerą....“

„GT86“ tapo antruoju „Toyota“ modeliu, pelniusiu „TopGear“ aukščiausią apdovanojimą. 2005 m. „Aygo“ miesto automobilis kartu su „Bugatti Veyron“ pasidalijo „Metų automobilio“ titulą.

Įdomu bei kiek netikėta tai, kad ir „Top Gear“ veidas Jeremy Clarksonas paskelbė, jog „Toyota GT86“ jam yra geriausias šių metų automobilis. Antipatijos šiai markei neslepiantis žurnalistas išgyrė GT86, teigdamas, kad jis „nepaprastai smagus vairuoti“. Tačiau prisimindamas GT86 „giminystės“ ryšius su „Subaru BRZ“, jis nepraleido progos įgelti „Toyotai“ sakydamas, kad „pirkti reikia „Subaru“ versiją – juk kaip jausitės draugams sakydami, kad vairuojate „Toyotą“.

Kitas „Top Gear“ vedėjas Richardas Hammondas savo „Metų automobiliu“ įvardijo „Pagani Huayra“, o Jamesas May – „McLaren 12C Spider“.

Kitų kategorijų nugalėtojai:

„Metų šeimos automobilis“ – BMW 320d Touring
BMW 3-serijos Touring
„Metų superautomobilis“ – Ferrari F12 Berlinetta
Ferrari F12 Berlinetta

„Viskas, ko gali prireikti iš automobilio“ – Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

„Metų visureigis“ – Fiat Panda 4x4

Fiat Panda

„Metų sportinis automobilis“ – BMW M135i

BMW Concept M135i

„Geriausias sandėris“ – Dacia Duster

Dacia Duster

„Metų karštas hečbekas“ – „Ford Focus ST“

Ford Focus ST

„Metų prabangus automobilis – Range Rover

Range Rover

„Metų kupė“ – Toyota GT86

Toyota GT86
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)