Sugrąžinti dalį sumokėtų pinigų „Tesla“ pareikalavo išsiuntusi laiškus daliai tiekėjų. „Wall Street Journal“ teigia, kad elektromobilių gamybos įmonė nori atgauti reikšmingas sumas, o savo pageidavimą pagrindžia prašymu padėti amerikiečių elektromobilių gamintojai vėl tapti pelninga.

Tirpstantys „Teslos“ finansų rezervai kelia nemažai nerimo investuotojams. Pasirodžius žiniai apie tiekėjams skirtą laišką, „Teslos“ akcijų vertė smuko žemyn beveik 6 proc. Akivaizdu, kad „Tesla“ stengiasi suvaldyti nuostolingumą. Nors „Teslos“ vadovas Elonas Muskas didžiavosi, kad gamyklai pavyko pasiekti 5000 vienetų „Model 3“ per savaitę gamybos apimtis, ne vienas ekspertas abejoja, ar jas pasiseks išlaikyti.

„Teslos“ atstovai atsisakė komentuoti konkretų tiekėjams išplatintą laišką, tačiau patvirtino, kad partnerių prašoma nuolaidų projektams, kurių dalis prasidėjo dar 2016 m. Bendrovė savo prašymą pavadino stadartine derybų procedūra, siekiant pagerinti savo konkurencinį pranašumą.

Kiek tiekėjų buvo paprašyti sugrąžinti dalį gautų pinigų, nėra aišku, dalis jų teigė apie tokį prašymą išgirdę pirmą kartą. Tarp žymiausių elektromobilių gamintojos partnerių yra „Panasonic Corp.“, „Magna International Inc.“, „Continental AG“, „Robert Bosch GmbH“ ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)