Kinijos rinka turi milžinišką potencialą, turint galvoje nuogąstavimus dėl taršos ir aplinkosaugos, antradienį Honkonge sakė E. Muskas. Jis dalyvavo „virtinėje aukšto lygio susitikimų“ su vyriausybės atstovais, sakė pats milijardierius, tačiau daugiau detalių nepateikė, rašo bloomberg.com.

„Tesla“ pranešė apie stipriausius ketvirčio (iki rugsėjo) pardavimus Kinijoje. Turėdama vietos partnerę, „Tesla“ apeitų mažiausiai 25 proc. siekiančius importo tarifus, tačiau būtų priversta laikytis įstatymų, kurie automobilių gamybos įmonėms iš užsienio uždeda 50 proc. siekiančias lubas nuosavybės teisėms.

Nors E. Muskas įspėjo, kad smunkančios naftos kainos gali atvėsinti susidomėjimą elektriniais automobiliais, didėjantis oro užterštumas gali pasitarnauti gaminant švaresnius automobilius, kuriems negalioja kai kurie apribojimai, pavyzdžiui, Pekino valstybinių numerių kvotos.

Kalbėdamas apie ateities planus, E. Muskas paminėjo „Tesla“ sunkvežimį ir sakė, kad iki 2017 metų pabaigos turėtų įvykti pilotuojama „SpaceX“ misija į Tarptautinę kosmoso stotį. Jis taip pat teigė, kad dauguma automobilių per 15 metų taps autonomiški.

Automobilių vairavimas primins „jodinėjimą žirgais. Tai bus daroma dėl sentimentų, o ne dėl paties važiavimo“, - sakė E. Muskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)