Elektrinių automobilių įkrovimo stotelės, kurias „Tesla“ vadina „Destination Charger“ – dar vienas sparčiai gausėjančio jų tinklo plėtros etapas. Bendrovės atstovų teigimu, ši naujiena leis automobilių „Model S“ ir „Model X“ turėtojams patogiai įkrauti automobilių baterijas tokiose vietose kaip viešbučiai, populiarūs restoranai, prekybos centrai ir slidinėjimo kurortai.

Iš naujų 150 elektrinių automobilių įkrovimo stotelių net 26 atsiras Jungtinėje Karalystėje – daugiausia pietinėse šalies teritorijose. Ši džiugi žinia aktuali ir dar 13 Europos valstybių gyventojams. Pabrėžiama, kad bene daugiausia naudos gaus „Tesla“ elektrinių automobilių turėtojai, gyvenantys Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Norvegijoje. Apie mūsų šalį kol kas neužsimenama.

„Destination Chargers“ pagalba baterijos kraunamos maždaug dvigubai ilgiau nei pasinaudojus „Supercharger“ stotelėmis, tačiau pastarųjų įrengimas kainuoja gerokai brangiau, o JAV kompanija stengiasi sparčiau plėsti įkrovos tinklą. „Tesla“ atstovai taip pat teigia, kad „Destination Chargers“ sąmoningai įrengiamos vietose, kur žmonės praleidžia daugiau laiko.

Kol kas šios įkrovimo stotelės tinka tik „Model S“ ir „Model X“, tačiau tikimasi, kad jos bus tinkamos ir „Model 3“ (kuris rinką pasieks 2017 metais) automobiliams.

Už Europos ribų „Tesla“ įrengė 2605 „Destination Chargers“ stoteles, iš jų 1889 yra Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)