Praėjus kiek daugiau nei dvejiems metams nuo statybos pradžios, tikimasi, kad per atidarymo ceremoniją bendrovės įkūrėjas ir garsus verslininkas Elonas Muskas perduos klientams pirmuosius „Model Y“ automobilius.

Ceremonijoje turėtų dalyvauti Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir ekonomikos ministras Robertas Habeckas.

Gamykla, vadinamoji „Gigafactory“, įsikūrusi Vokietijos sostinę supančioje Brandenburgo žemėje, Griunheidėje, yra pirmoji šios elektromobilių gamintojos gamykla Europoje.

„Tesla“ tikėjosi pradėti gamybą šioje vietoje praėjusią vasarą, tačiau šiek tiek užsitęsė valstybinių patvirtinimo procesas, iš dalies dėl to, kad bendrovė nusprendė šioje vietoje įrengti akumuliatorių gamyklą, kuri vis dar statoma.

Nepaisant to, vokiečiai buvo sužavėti projekto sparta šalyje, kurioje didelės apimties projektai dažnai ilgiems metams užstringa dėl biurokratinių procedūrų.

„Tesla“ gamykla meta iššūkį tradicinės Vokietijos automobilių pramonės milžinėms, kurios daugelį metų stengiasi pavyti JAV gamintojos elektromobilių parametrus, tačiau ji taip pat laikoma dideliu postūmiu buvusiai Rytų Vokietijai, kur užimtumas ir darbo užmokestis paprastai atsilieka nuo pramonės centrų šalies vakaruose.

„Tesla“ jau anksčiau yra sakiusi, kad į gamyklą Griunheidėje investavo milijardus eurų. Pirmajame gamyklos veiklos etape čia bus pagaminama iki 500 tūkst. elektromobilių per metus ir įdarbinta apie 12 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją