„A­tro­do, kad daug kas pa­ma­nė, jog mes da­bar tu­rė­si­me dirb­ti už dy­ką, ne­be­ga­lė­si­me rei­ka­lau­ti su­si­mo­kė­ti už pri­vers­ti­nį ma­ši­nos nu­ve­ži­mą ir sau­go­ji­mą. Ta­čiau Kons­ti­tu­ci­nio Teis­mo nu­ta­ri­me aiš­kiai pa­sa­ky­ta, kad trans­por­to prie­mo­nės sa­vi­nin­kas prieš at­siim­da­mas au­to­mo­bi­lį, jei­gu ne­no­ri mo­kė­ti iš­kart, pri­va­lo pa­teik­ti adek­va­čią ga­ran­ti­ją, kad įsis­ko­li­ni­mas bus su­mo­kė­tas vė­liau. Ma­no nuo­mo­ne, pa­pras­čiau su­si­mo­kė­ti, nei ga­ran­ti­nius raš­tus pas no­ta­rą tvir­tin­ti. Daž­nai sau­go­ji­mo aikš­te­lė­se at­si­du­ria gir­tuok­lių au­to­mo­bi­liai. Kad kas nors ap­siims už juos lai­duo­ti, ir­gi smar­kiai abe­jo­ju“, - LŽ tei­gė su­lai­ky­tų au­to­mo­bi­lių aikš­te­lę val­dan­čios ir pri­vers­ti­nio nu­ve­ži­mo pa­slau­gą tei­kian­čios Kau­no bend­ro­vės Šan­čių au­to­ser­vi­so di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Al­gi­man­tas Juš­ke­vi­čius.

Aukš­tai­ti­jos sos­ti­nė­je Pa­ne­vė­žy­je vei­kian­čios įmo­nės „Au­to­me­ra“, kuri šiuo metu saugo pu­san­tro šim­to nie­kam ne­rei­ka­lin­gų ma­ši­nų, di­rek­to­rius An­ta­nas Pe­traus­kas pasiguodė, kad nuo sausio bus tam tikrų permainų, tačiau jos esą mažai ką keičia.

„Kons­ti­tu­ci­ja įtvir­ti­na, kad pri­va­tų tur­tą be sa­vi­nin­ko su­ti­ki­mo nai­kin­ti drau­džia­ma. Nuo nau­jų me­tų ga­lė­si­me to­kias trans­por­to prie­mo­nes „Re­gi­tro­je“ iš­re­gis­truo­ti, bet kas iš to, tur­ti­nė au­to­mo­bi­lio sa­vi­nin­ko tei­sė vis tiek ne­lie­čia­ma. Su­pu­vu­siu me­ta­lo lau­žu vir­tu­sių ma­ši­nų, ku­rių nie­kas neatsii­ma dau­giau nei ke­le­rius me­tus, vis tiek ne­ga­li­me uti­li­zuo­ti. Kalbame apie tai jau ne vie­nus me­tus, raš­tus į ati­tin­ka­mas ins­ti­tu­ci­jas rašo­me, bet kol kas po­ky­čių ho­ri­zon­te ne­ma­ty­ti“, - ap­gai­les­ta­vo A.Petrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)