Estijos sostinėje vykusiame naujojo „Subaru XV“ pristatyme gamintojo atstovai akcentavo, kad tai yra visiškai naujas, tačiau „neabejotinai „Subaru“ modelis“. Tiesa, XV raidžių derinys „Subaru“ gamoje nėra naujas. 2010 m. Ženevos automobilių parodoje buvo pristatyta padidinto pravažumo „Impreza XV“ versija. Vis dėlto šio modelio istorija buvo labai trumpa, o gamintojo atstovai leido suprasti, kad automobilis nepateisino lūkesčių. Th. Posslingo teigimu, „Impreza XV“ pasirodė tik keliose Europos rinkose (viena jų – Šveicarija), taip pat ir Rusijoje, o šiuo metu jo gamyba jau nutraukta.

„Iš esmės tai buvo tas pats „Impreza“ hečbekas, tik papuoštas plastiko akcentais, kurie turėjo sukurti didesnio pravažumo įspūdį, o automobilio kaina buvo per didelė, beveik tokia pat kaip ir „Forester“, tad „Subaru Nordic“ nusprendė šio modelio visai netiekti. Šiuo metu JAV rinkoje jau debiutavo naujos kartos „Impreza“, kuri Europoje pasirodys kitų metų rudenį, tačiau padidinto pravažumo versija nėra planuojama. Dabar mes turime visiškai naują XV“, – kalbėjo Th. Possilingas.

Po padidinto pravažumo modelio XV, kuris Lietuvoje pasirodys 2012 m. kovo mėnesį ir kainuos nuo 69,7 tūkst. Lt, kitą vasarą Europoje debiutuos ir sportiškas BRZ. Lapkritį Tokijo automobilių parodoje buvo pristatyta serijinė šio modelio versija, o atsižvelgdami į tai, kad BRZ yra pirmasis „Subaru“ modelis, varomas galiniais ratais ir turintis priekyje sumontuotą horizontalų opozicinį variklį, gamintojai jo pavadinime užšifravo frazes „Boxer engine“, „Rear-wheel drive“ ir „Zenith“.

Prieš pasirodant naujiems XV ir BRZ modeliams, „Subaru“ atliko dar vieną pavadinimų keitimą – pernai pristačius naująjį sportišką „Impreza STI“, jo pavadinime teliko trys raidės STI.

„Su STI modeliu viskas buvo paprasta. Toks pavadinimas atsirado todėl, kad norėjome atskirti įprastą „Imprezą“ nuo jos sportinės versijos. O BRZ ir XV yra nauji mūsų modeliai, todėl buvo nuspręsta juos pavadinti raidžių deriniu, tačiau galiu patikinti, kad ateityje senųjų modelių, tokių kaip „Impreza“ ar „Legacy“, pavadinimai nebus keičiami“, – DELFI sakė „Subaru Nordic“ atstovas Th. Possilingas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją