Gamintojai ilgai slapukavo apie naująjį „Subaru BRZ“. Kovo pradžioje vykusioje Ženevos automobilių parodoje „Subaru“ pristatė būsimo modelio platformos koncepciją „Boxer Sports Car Architecture“, po pusmečio Frankfurte – technologinę koncepciją „BRZ Prologue – BOXER Sports Car Architecture II“.

Pagal šias vizijas sukurtas BRZ yra pirmasis „Subaru“ modelis, varomas galiniais ratais ir turintis priekyje sumontuotą horizontalų opozicinį variklį. Automobilio išskirtiniai bruožai užšifruoti ir jo pavadinime. Trijų raidžių BRZ kombinacijoje „paslėptos“ frazės „Boxer engine“, „Rear-wheel drive“ ir „Zenith“.

Kartu su „Toyota“ (kuri taip pat pristatė savo sportinį modelį „GT 86“) sukurtas „Subaru BRZ“ yra 4,24 m ilgio, 1,77 m pločio ir 1,3 m aukščio. 1220 kg sveriantis kupė turės 2.0 l, 200 AG, 205 Nm variklį.

Serijinis „Subaru BRZ“ bus pradėtas gaminti Japonijos Gunmos mieste esančioje gamykloje 2012 m. balandžio mėnesį, o Europą jis pasieks kitų metų vasarą.

Lapkričio viduryje Los Andželo automobilių parodoje „Subaru“ pristatė beveik parengtą gamybai sportiškesnį „BRZ STI“ modelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją