Šie automobiliai buvo surenkami valstijų Lafayette gamykloje, Indianoje, todėl Europoje parduoti modeliai greičiausiai tokių trūkumų neturi. Tačiau mūsų šalyje važinėja nemažai automobilių, kurie būtent importuoti iš už Atlanto.

Kaip pranešė šią remonto kampaniją iniciavusios Jungtinių Amerikos Valstijų eismo saugumo tarnybos NHTSA atstovas, druska gali pažeisti stabdžių sistemos vamzdelius ir dėl to ši sistema gali tapti nesandari. Rezultatas – išbėga stabdžių skystis ir automobilis nebegali sustoti.

„Subaru“ spaudos tarnyba pranešė, kad dėl šio trūkumo negauta skundų ir jokių patirtų avarijų ar traumų dėl gedimo užregistruota nebuvo.

Kaip pranešė NHTSA, dėl druskingo klimato ar žiemą gausiai naudojamų druskos junginių stabdžių sistema gali tapti korėta ir nesandari. Ši problema buvo pastebėta pačioje „Subaru“ kompanijoje vidinių testų metu.

Subaru Legacy“ ir „Outback“ automobilių, importuotų iš JAV, kurie gaminti tarp 2005 ir 2009 metų savininkų prašoma patikrinti savo automobilio stabdžių sistemos būklę artimiausiame įgaliotame šio gamintojo servise.

Daugiau naujienų - „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“