Išgirdus šį pavadinimą pirma kylanti mintis turbūt yra porankinių priemonių pagalba surinkta gelda, tačiau anaiptol – projekto vadovas Mindaugas pasakoja, jog tai – tarptautinis, ilgas šaknis turintis projektas, kuriame kolegijos vaikinai pluša jau kelerius metus.

Projekto mintis gana paprasta – siekdami studentams suteikti praktinių žinių, dar septintajame dešimtmetyje šį projektą sugalvojo Hiustono universiteto dėstytojai. Idėja paprasta, bet geniali – studentai ne tik išmoksta savo žinias pritaikyti praktikoje, tačiau ir mokosi nestandartinių sprendimų, o nesibaigiančią motyvaciją užtikrina artėjanti varžybų data. Visi bolidai yra ribojami smulkiai aprašytomis taisyklėmis, tačiau projekto dalyviai pasakoja, kad būtent teorinių ir praktinių žinių jungimo procese yra palikta vietos išmastyti savo formulės pranašumą, o ne jį nusipirkti.

Lietuvoje ši „Formulė“ pradėta lipdyti 2012 metų rudenį ir į parodą vyrukai žada atvežti jau užsikuriantį agregatą ir, kartu su juos į savo stendą priimančiais TRT-Shop atstovais, visiems mielai papasakos apie automobilio gamybos procesą, numatytas taisykles, bei apie patirtis, įgautas 2013 metų rugpjūtį aplankytose „Baltic Open Helsinki 2013“ varžybose.

Šis projektas laikomas vienu geriausių atsakymų į Lietuvos mokymo įstaigoms gana dažnai išreiškiamą kritiką, jog nėra mokoma „tikrų“ praktinių, kasdien reikalingų žinių ir įgūdžių – „Formula Student“ moko netik kaip susirinkti rėminės konstrukcijos automobilį, bet ir kaip jį pagaminti pranašesnį už kitus, remiantis visomis nurodytomis taisyklėmis.

„Auto-Moto“ sporto paroda vyks balandžio 26-27 dienomis Aleksandro Stulginskio universiteto miestelyje (buvusi Žemės ūkio akademija). Čia bus galima išvysti ne tik automobilių ir motociklų sporto įžymybes, bet šeštadienį dalyvauti „Automobilių slalome Liqui Moly taurei laimėti“, o sekmadienį stebėti drifto varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)