Prieš šešerius metus pristatytas vidutinės klasės modelis „Rapid“ bus priverstas užleisti vietą visiškai naujam modeliui. „Škoda“ marketingo ir pardavimų vadovo Alano Favey teigimu, dabar gamoje turimas „Rapid“ nepateisina lūkesčių, todėl šiemet žadamam naujam modeliui labiau tiktų kitas vardas.

„Kaip man tai pasakyti teisingai? Mūsų buvimas šiame segmente labai kuklus. Su dabartiniu „Rapid Spaceback“ mes nesugebėjome įtikinti pirkėjų, kad esame rimti šio segmento žaidėjai“, – sakė A. Favey.

Jis pridūrė, kad naujasis modelis pasižymės visiškai nauju stiliumi ir technologijomis. Taip pat tai bus pirmasis „Škoda“ modelis, kuris gaus visiškai naują informacinę-pramoginę sistemą.

„Škoda“ parodė ir vieną užuominą, kurioje galima pamatyti naujojo modelio siluetą. Pateiktoje vizualizacijoje matomas automobilis primena Paryžiaus automobilių parodoje pristatytą „Vision RS“ koncepciją.

Kol kas dar nežinomą vardą gausiantis naujasis penkių durų „Škoda“ modelis kuriamas naudojant pačią naujausią „Volkswagen“ MQB AO platformą. Gamintojo teigimu, tai leis pasiekti, kad automobilis būtų nedidelis savo išorės matmenimis, tačiau labai erdvus viduje.

Po variklio dangčiu bus galima rasti „Volkswagen“ gamybos, 1,0 l darbinio tūrio, trijų cilindrų variklius, kurių galingumas nuo 84 iki 109 arklio galių. Taip pat ir didesnį 1,5 l darbinio tūrio benzininį variklį su beveik 150 arklio galių.

Kalbant apie elektrinę arba hibridinę naujojo modelio versiją, jos pirkėjai tikriausiai nesulauks. Tai per daug padidintų automobilio kainą ir būtų per sudėtinga technologiškai tokiame nedideliame.