Automobilį pirks kas dešimtas

Finansų bendrovės „General Financing“ užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad automobilį šiemet planuoja pirkti kas dešimtas šalies gyventojas. Įsigyti dalis transporto priemonei – detales, padangas, aksesuarus, kitas prekes – ruošiasi penktadalis respondentų.

Pirkiniams ketvirtadalis apklaustųjų planuoja skirti nuo 100 iki 300 eurų, 18 proc. lietuvių žada išleisti nuo 300 iki 500 eurų. Šiek tiek daugiau nei dešimtadalis ketina atseikėti nuo 500 iki 1 000 eurų, 9 proc. vairuotojų už automobilį ar jo dalis ketina mokėti nuo 3 iki 5 tūkstančių eurų.

38 proc. respondentų, norinčių įsigyti transporto priemonę ar dalis jai, svarbiausia, kad pirkinys būtų naujas ar mažai naudotas. Beveik ketvirtadaliui aktualus prekės ženklas, toks pat nuošimtis respondentų atsižvelgia į kainą, siekdami pirkti automobilį ar jo dalis pigiau. Daugiau nei dešimtadaliui svarbi pagaminimo šalis.

„Apklausa rodo, kad net 70 proc. respondentų šiemet nepirks nei transporto priemonės, nei dalių. Dešimtadalis apklaustųjų į automobilį investuos iki 100 eurų, o procentas skiriančiųjų didesnę sumą jam įsigyti ar išlaikyti – išties mažas. Tai leidžia daryti prielaidą, kad transporto priemonės ar su ja susijusių pirkinių pirkimas lietuviams yra nemenkas finansinis iššūkis, ypač šiandieninėje situacijoje, kai finansinė situacija bet kada gali pasikeisti į neigiamą pusę“, – sako bendrovės Klientų sėkmingos patirties vadovas Skirmantas Ketvirtis.

Perka išsimokėtinai naudotus

Kalbėdamas apie automobilio įsigijimą, finansų ekspertas pabrėžia, kad perkant lizingu suteikiama laisvė rinktis norimą transporto priemonę, nes neribojamas jos amžius, o įmokas galima atidėti iki 3 mėnesių.

„Automobilio lizingo sumą taip pat galima skirti automobilio remontui ir greitai bei paprastai pašalinti gedimus, jei jie atsirastų. Šiai paskolai nereikalingas „Kasko“ draudimas, nėra poreikio transporto priemonę įkeisti – savininku tampama iškart. Tad jei automobilio pirkimas atrodo per didelis išbandymas asmeniniam biudžetui, lizingas gali tapti tinkama išeitimi, palengvinančia norimo pirkinio įsigijimą“, – pabrėžia S. Ketvirtis.

Anot S. Ketvirčio, ši paslauga paranki planuojant tiek naujos, tiek ir naudotos transporto priemonės pirkimą. Pastarosiomis prekiaujančios „Longo LT“ vadovas Paulius Valiukėnas antrina: išsimokėtinai automobilio dairosi vis daugiau vairuotojų.

„Vidutinė mūsų parduodamų transporto priemonių kaina – 4-5 tūkstančiai eurų. Kiekvieną mėnesį nuperkama daugiau nei 100 automobilių. Dažniausiai jų amžius siekia 10 metų. Didžiąją rinkos dalį sudaro dyzeliniai varikliai, kadangi lietuviai važinėja daug ir dažnai, o benzininių variklių savybės pastariesiems nusileidžia“, – apie tendencijas keliuose kalba P. Valiukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)