Pastaruoju metu Kelių direkcija susidūriau su padažnėjusiu elektromobilių įkrovimo prieigų jungčių sulaužymu. Tokie įrangos sugadinimai nėra garantiniai gedimai, kurių sutvarkymui skelbiami atskiri viešieji pirkimai. Vienos tokios elektromobilių įkrovimo prieigos jungties remontas siekia 1500–2500 eurų. Įrangos veiklos atstatymo terminui įtakos turi ne tik viešųjų pirkimų procedūros, bet ir tai, kad gamintojai sandėlių Lietuvoje neturi, o medžiagų atsiuntimas iš užsienio užtrunka papildomai (iki 2 mėn.).

Pasak VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos Intelektinių ir informacinių technologijų departamento direktoriaus Dariaus Ražinsko, rinkos konsultacijas skelbiame pakartotinai. Deja, po pirmųjų konsultacijų organizuotas viešųjų pirkimų konkursas neįvyko. Labai kviečiame potencialius paslaugų tiekėjus dalyvauti teikiant komentarus rinkos konsultacijų metu ir vėliau dalyvauti viešųjų pirkimų konkurse.

Po rinkos konsultacijų bus skelbiamas pirkimas elektromobilių įkrovimo prieigų priežiūroms įsigyti. Pirkimą planuojama paskelbti šių metų trečiąjį ketvirtį.

Kelių direkcijai šiuo metu priklauso 28 elektromobilių įkrovimo prieigos, esančių valstybinės reikšmės kelių tinkle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją