Susisiekimo ministerija buvo siūliusi, kad į mokymus būtų siunčiami padarę du bet kokius KET pažeidimus, o Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas buvo siūlęs numatyti privalomus mokymus visiems vairuotojams.

Po ilgų diskusijų pritarta socialdemokrato Broniaus Paužos pataisoms, pagal kurias šie mokymai būtų privalomi tik grubų KET pažeidimą padariusiems nepatyrusiems vairuotojams, pavyzdžiui, daugiau nei 20 km/val. viršijusiems greitį, vairavusiems neblaiviems ar apsvaigusiems, sukėlusiems nežymų sveikatos sutrikdymą, turto apgadinimą, pavojingai ir chuliganiškai vairavusiems arba tai dariusiems neturint tam teisės.

„Norėčiau pabrėžti, kad Susisiekimo ministerija per vėlai mums pateikė įstatymo projektą, todėl dauguma pradedančių vairuotojų atsidūrė nežinioje. Dar 2007 m. buvo priimtas naujos redakcijos įstatymas, taigi ministerija turėjo pakankamai laiko, kad galėtų įgyvendinti jo nuostatas“, – kalbėjo Seimo narys.

Tuo tarpu susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ragino kolegas nedelsti ir balsuojant po svarstymo pritarti pataisoms.

„Jeigu mes apskritai nepriimsime šio įstatymo, tai nuo liepos visi vairuotojai–stažuotojai turi būti siunčiame į praktinius mokymo centrus, mokėti 1000 Lt už aštuonių valandų kursus. Tokiu būdu jie galės gauti nuolatinę teisę vairuoti. Mūsų ministerija ir pasiūlė atsisakyti šios prievolės, deja, Teisės ir teisėtvarkos komitete vėl atsirado prievolė visiems eiti į centrus“, – sakė jis.

Pagal dabartinį siūlymą, neprasižengę laikinųjų vairuotojų pažymėjimų turėtojai laikinuosius, galiojančius dešimt metų, turėtų gauti iškart. Liepos 1 dieną nustoja galioti pirmieji laikinieji vairuotojų pažymėjimai, išduoti 2008 m. liepos 1 d.

Tačiau iki šiol neaišku, kokia tvarka galios šiuos pažymėjimus turintiems vairuotojams. Dabar įstatyme numatyta, kad visi nepatyrę vairuotojai turėtų baigti papildomus kursus, tačiau nėra įsteigti specialūs įstatyme numatyti praktinio mokymo centrai.

Skaičiuojama, kad laikinuosius vairuotojų pažymėjimus turi apie 12 tūkst. vairuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją