Šis modelis turėtų būti gaminamas kartu su naujos kartos „Škoda Yeti“. „Volkswagen“ koncernas nori įgyvendinti šį sumanymą, nes Čekijoje gamybos kaštai yra gerokai mažesni nei „Seat“ gamykloje Ispanijoje, Martorellyje.

SUV visureigis „Seat“ markei yra gyvybiškai svarbus, nes tokių mašinų paklausa vis dar sparčiai auga Europoje, kur „Seat“ parduoda didžiąją dalį savo produkcijos.

Nors „Volkswagen“ koncerno vadovai dar oficialiai nėra patvirtinę, kad „Seat“ turės visureigį, tačiau šios markės prezidentas Jurgenas Stackmannas tvirtina, kad toks modelis itin sustiprintų jų pozicijas.

Manoma, kad „Seat“ visureigis perims dizaino akcentus iš 2011 m. Ženevos automobilių parodoje pristatytos IBX koncepcijos. Jeigu jis bus gaminamas, automobilis naudos „Volkswagen“ grupės MQB platformą, kurios pagrindu gaminami tokie modeliai kaip „Seat Leon“, „Audi A3” ir „Volkswagen Golf“.

Per pirmuosius 10 šių metų mėnesių „Seat“ pardavimai išaugo 10 proc., iki 242 487 vnt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)