Štai praėjusią savaitę vienas turtuolis važiavo 129 km/h greičiu ten, kur greitis yra ribojamas ties 80 km/val. riba. Už tai Hariui Brumanui buvo išrašytas 35 000 eurų baudos kvitas. H. Brumanas yra vienas iš Suomijos atsarginių detalių parduotuvių tinklo „Motonet“ savininkų.

Tačiau tai nėra šių metų rekordas. Milijonierius Reimas Kuisla už gerokai kuklesnį nusižengimą – jis greitį viršijo tik 23 km/val. turėjo sumokėti kol kas didžiausią šiais metais baudą – 54 000 eurų.

Didžiausia tokio pobūdžio bauda buvo išrašyta prieš trylika metų vienam iš „Nokia“ vadovų Anssi Vanioki. Jis greitį viršijo 25 km/val. ir už tai į Suomijos biudžetą turėjo pervesti 116 000 eurų.

O visų laikų baudos už greičio viršijimą rekordas priklauso Suomijos dešrų magnatui Jusiui Salonojai. Jis Helsinkyje, ten, kur buvo galima važiuoti 40 km/val. greičiu, lėkė net 120 km/val. Už šį nusižengimą suomis paklojo 170 000 eurų baudą.

Jeigu skaičiuotumėm baudos brangumą pagal vieną viršytą kilometrą, tai pagal šį aspektą rekordininkas būtų buvęs kompanijos „Finnritila“ savininkas Aris Baras. Jis prieš 16 metų greitį viršijo 12 km/val. bet turėjo į biudžetą sumokėti net 112 000 eurų. Už kiekvieną viršytą kilometrą suomis sumokėjo beveik po dešimt tūkstančių eurų.

Laida „Piko minutės“ transliuojama pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.