„Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad stebint automobilius, važiuojančius nuo Grigiškių Vilniaus link, per dieną buvo užfiksuota 7 tūkst. mašinų be techninės apžiūros ir draudimo poliso“, – teigė Seimo narys.

Politikų manymu, tokių automobilių vairuotojų neturi gaudyti policijos pareigūnai, jų iš viso neturi būti šalies keliuose.

„Argi reikia būtinai stabdyti automobilį, kad tai išsiaiškintum? Visi duomenys yra registruose. Nereikia net stabdyti automobilio, kad nubaustum savininką. Gal neverta jo bausti administracine tvarka. Įstatyme atsiras tokia sąvoka kaip leidimo dalyvauti eisme sustabdymas, pavyzdžiui, 90-čiai dienų“, – aiškino J. Sabatauskas.

Jei per šį laiką automobilio savininkas neįsigytų techninės apžiūros talono ir draudimo poliso, mašina būtų išregistruota, o valstybiniai numeriai atimami, apie politikų planus rašo dienraštis „Klaipėda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)